rss

Macro fotografie: Kiezen voor lenzen brandpuntsafstand en vergroting

Category : Hobbies

Macro fotografie: Kiezen voor lenzen brandpuntsafstand en vergroting

De eerste factor die meespeelt is het ‘brandpunt’ – of de afstand van de punt van de lens tot het onderwerp. Fotograferen van foto-leven composities (die per definitie niet bewegen) vormt geen bijzondere problemen, maar het is altijd het beste om een ​​tele macro lens te gebruiken met het oog op redelijke afstand van het onderwerp, met name bij het fotograferen van insecten en andere levende wezens die te handhaven waarschijnlijk om te vluchten. De EF180mm f/3.5L Macro USM is een goede optie.

Echter, met behulp van een tele macro lens zal de diepte van het veld ondieper te maken – zelfs de kleinste beweging of trillen van de camera zal resulteren in een onscherpe foto. In dergelijke gevallen kan een standaard macro-objectief met een kortere brandpuntsafstand handig zijn. Natuurlijk, als je wilt om het onderwerp benadrukken door het vervagen van de achtergrond, een tele macro lens is een goede optie, alleen niet vergeten om een ​​statief te gebruiken.

Beschouw het volgende medium telelenzen:

– EF100mm f/2.8 Macro USM en; – EF-S60mm f/2.8 Macro USM objectieven

Deze lenzen zijn halverwege tussen een standaard macro lens en een lange tele macro lens, waardoor het een populaire, makkelijk te gebruiken keuze voor beginners en profs.

Een andere factor is fotografische vergroting waarmee u kunt inzoomen en uw onderwerp te vergroten. Bijvoorbeeld, de EF50mm f2.5 Compact Macro heeft een vergroting van 0.5x, dus doe het:

– EF100mm f/2.8 Macro USM-EF180mm f/3.5L USM Macro – EF-S60mm f/2.8 Macro USM

Met deze lenzen, kunt u heel dicht bij planten en vastleggen van de schoonheid van patronen die door de natuur. Om het meeste uit van de macro fotografie, altijd kiezen voor een lens die het beste past bij uw grootte van het onderwerp en doel.

Dit artikel wordt u aangeboden door Canon Nederland – Vind de nieuwste macro fotografie lenzen bij Canon Australië

.


Gerelateerde Macro Fotografie artikelen

Post a comment

*